Winter Update

#PROJECTSPHINX BIL2018 Concepts of Time: Begin deze maand vond de kick off plaats voor Beelden in Leiden 2018. Voor dit project zal ik voor het eerst een beeld voor de openbare ruimte gaan maken. De deelnemende kunstenaars krijgen een masterclass van Folkert de Jong.

 

Komend jaar staat BIL208 in het teken van het 200 jarig bestaan van het Rijksmuseum van Oudheden. Daarom zal de oudheid als uitgangs-punt dienen voor het te maken kunstwerk. Hierom is mijn uitgangspunt voor het kunstwerk de sphinx. Verder lijkt het mij mooi om een water-element in het beeld te verwerken. Spannend!

 

Omdat er op de locatie waar het beeld komt te staan geen beschikking is over electra kies ik ervoor om het water te doen circuleren door middel van een handpomp. Mooi hieraan vind ik dat het kunstwerk hierdoor afhankelijk is voor het stromen van het water van de participatie van het publiek.

De Sphinx is ook langzaam aan het uitgroeien tot een beeldengroep, met verschillende gezichten uit de oudheid. 

 


De Kleiduifjes geven creatieve sessies tijdens bedrijfs-events en feesten, ze maken in samenwerking met iedereen een kunstwerk.

 

In opdracht van eventbureau More Balls Than Most gaven de Kleiduifjes onlangs een nieuwe workshop: de Animal-test. Ook boetseerden de medewerkers hoe zij zich verbonden voelen met het bedrijf. De uitkomsten hiervan zijn aan elkaar gepitched! 2,5 uur met 50 man creatief aan de slag, de feedback die we kregen was fantastisch!