Gemeenschapskunst: Samen kunst maken

Wil je een betekenisvol kunstwerk laten maken, dat tot stand is gekomen ter ere van een bijzondere gelegenheid? Maak kennis met deze vorm van gemeenschapskunst. Ik denk graag met je mee over de totstandkoming en uitvoering van een mooi beeld op maat dat zowel in de (publieke) binnen als buitenruimte, kan worden geplaatst.

 

De afgelopen tien jaar heb ik in mijn werk met de Kleiduifjes ervaring met het werken opgedaan met (grote) groepen mensen. Dit werk omvat het faciliteren van teambuildings aan het bedrijfsleven en creatieve sessies aan bijzondere sociale bijeenkomsten. Dit betreft groepen mensen met een omvang variërend van 15 tot 250 personen. 

In de onderstaande projecten komt het werk met de Kleiduifjes samen met mijn sculpturale werk. Zo ontstaan er grote keramische en monumentale gemeenschapssculpturen. Neem contact op om te informeren naar de mogelijkheden.

de goudmaker

Tijdens het Goudmakersproject, een kunstproject voor inwoners van Haarlem Noord, heb ik in samenwerking met een werkgroep van buurtbewoners een beeld gemaakt voor in de binnentuin van de bibliotheek.

colours of the sky

Dit project is één van de activiteiten die rondom het 450 jarig Alkmaar Ontzet zijn georganiseerd. In een wijkcentrum gaf ik een creatieve sessie aan buurtbewoners en vroeg iedereen om zijn of haar grootste persoonlijke overwinning te kleien. De verhalen achter de beeldjes zijn via een qr-code op het kunstwerk te bekijken.

song of the sfinx

Work in Progress voor het Cooltheater in Heerhugowaard. Tijdens opening van een nieuwe zaal, heb ik iedereen gevraagd om hier een beeldje voor te boetseren. Al deze beeldjes heb ik verwerkt in een beeld van een zingende sfinx, die als een wachter en beschermvrouwe bij de entree van de nieuwe zaal komt te staan.